FAQ

Waar koop jij je stenen?

Wij gebruiken verschillende leveranciers binnen en buiten Europa waarna de stenen met de hand door mijzelf worden uitgezocht.

Waarom betaal ik voor een aantal stenen en niet per kilo?

Ik sorteer alle stenen zelf zodat je alleen de mooiste exemplaren ontvangt.
Bij andere verkopers die ze per kilo aanbieden betaal je ook voor de minder mooie stenen en de gebroken stenen.

Zit er een verschil in de sets met stenen en de willekeurige sets?

Nee, qua aantal en kwaliteit zijn deze hetzelfde, het verschil zit hem in de tijd en moeite die we nemen om foto’s van de individuele sets te maken en te uploaden.

Waarom worden de stenen op de lange kant gemeten?

Ik meet de stenen handmatig op de langste kant. Ik doe dit zodat je weet hoe groot het oppervlak is waarop je kan tekenen/schilderen/dotten.
Stenen die je bijvoorbeeld bij een bouwmarkt koopt worden anders gemeten, zij gebruiken een zeefmaat. Dit betekent dat de stenen door een grote zeef worden gehaald met een bepaalde maat vierkanten. Voorbeeld is de zeefmaat 30-80, bestel je deze stenen bij een bouwmarkt dan kan het zijn dat er stenen onder de 30 mm en boven de 80 mm bij zitten.

Moet ik de stenen wassen voor gebruik?

Wij adviseren je de stenen af te spoelen met water en daarna goed laten drogen. Zeep of reinigingsmiddelen zijn niet nodig. Bij het afspoelen zie je ook de mooie kleuren die per steen en steensoort kunnen verschillen.

Is het nodig om de stenen te voorzien van een laag gesso of grondverf?

Dat ligt aan de steen, wat je wil maken en ook je eigen persoonlijke voorkeur. Op een donkere steen gebruik ik zelf graag een laag witte gesso, dit zorgt voor een betere hechting en de (acryl) verf dekt daarna beter. Op een lichte steen gebruik ik meestal een laag transparante gesso als ik de kleur van de steen als achtergrond wil behouden.

Waarmee kan ik het beste de stenen beschilderen?

Ook dit ligt aan wat je wil maken en je eigen persoonlijke voorkeur. Ik gebruik acrylverf en acrylverfstiften. Mijn favoriete merken zijn Amsterdam Talens, Daler Rowney, Vallejo, Posca en Molotow.

Waarmee kan ik het beste de stenen dotten?

Om op een steen te dotten kun je dotting tools of een penseel en verf gebruiken. Dotting tools vind je in de webshop, dit zijn de tools die ik zelf het liefst gebruikt. De structuur van je verf is erg belangrijk. Wil je kant en klare dotting verf kopen, dan raad ik je aan een hobby verf te gebruiken. Deze is vaak vloeibaarder dan gewone acrylverf en hoef je daardoor niet meer te mengen met een medium en/of water. Ik verkoop deze verf die tevens ideaal is om mee te schilderen voor 3,50 € per strip met 6 kleurtjes in handige hersluitbare potjes. Om te bestellen stuur me gerust een berichtje als ze nog niet in de webshop staan.